Ton van 't Veer
Ton van 't Veer

Geen rare capriolen tijdens de Singelloop

Column

Zondag is het weer zover. De Bredase Singelloop, een fijne loopdag in hartje Breda. Ieder jaar is dit het sportieve hoogtepunt voor hardlopend Breda.

Deelnemen aan zo’n groot loopevenement is voor velen een droom. Het is natuurlijk ook heel bijzonder. Weken, misschien zelfs maanden van voorbereiding worden dit weekend afgesloten met het volbrengen van het heilige doel: de Singelloop uitlopen of een mooi tijd realiseren.

Zoals bekend bepaalt een goede voorbereiding 90%. Dus te laat begonnen met de loopschoenen aan te trekken, te weinig getraind, helaas pindakaas. Volgend jaar beter maar nu dus niet lopen. Het wordt zondag mooi weer, maar dit kan voor de lopers wat nadelig uitvallen (voor tips lees column van vorige week). Verder neem op tijd de nodige rust en ga geen rare capriolen uithalen wat betreft bijvoorbeeld uw dagelijkse voeding.

Als u goed hebt getraind is er geen vuiltje aan de lucht. Start rustig en groei in de wedstrijd laat de harde starters maar gaan. Alle winst die je in het begin denk te pakken wordt meestal weer op het einde dubbel en dwars terug betaald (vooral bij warm weer). Geniet vooral van het lopen en alle lopers die met u samen lopen jong en oud groot en klein, dik en dun, blank of zwart, kortom een grote variatie van mensen zowel op het parcours als daarnaast. Iedereen heeft deze dag veel plezier en presteert naar zijn of haar kunnen.

Lopers zijn natuurlijk verschillend maar toch is er een grote overeenkomst zij zijn namelijk allemaal gelijk hebben min of meer hetzelfde pakje aan en lopen zo hard mogelijk. Alle zogenaamde maatschappelijke verschillen zijn niet zichtbaar een directeur van een gerenommeerd bedrijf gaat de wedijver aan met de zeer gewaardeerde postbode. Zij sprinten af op de Grote Markt en geven elkaar een hand of vallen in elkaars armen. Een gevoel van euforie is hun deel, samen lopen zij de finishfuik uit.

Keep on Running en geniet met volle teugen van dit unieke evenement.

Ton van 't Veer
Volg Ton van 't Veer op twitter
Meer over de Singelloop