foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Intrigerend pakketje op Chasséveld

  Column

COLUMN – Sinterklaas is in het land en dat kun je gelijk merken. Het regent cadeautjes. Zoals op het Chasséveld. Een gloednieuwe auto, zo af te halen door de gulzigaard die dit op zijn wensenlijstje had geschreven en in zijn waarschijnlijk te kleine schoen had gepropt.


Compleet verpakt met bubbeltjesmateriaal – dat vroeger zo’n leuk geluid maakte als je er op stampte - dus je mag verwachten dat die nieuw is. Of toch een cadeautje van het stadskantoor er tegenover? Aan mijn hoela. Die doen aan bezuinigen, niet aan filantropische nevenactiviteiten.

Het laat zich gemakkelijk raden dat Sinterklaas in de gauwigheid maar snel iets heeft achter gelaten voor de posterplaksters die het vorige week in hun hoofd haalden het privéhuis van wethouder Meeuwis met zakelijke antibezuinigingsrommel te beplakken.

Cees zag ze nog net met gierende banden wegrijden, die terroristen van de thuiszorg. De altijd barmhartige Sint moet hebben gedacht dat die posterplakkende thuiszorgers wellicht een snellere auto nodig hebben. Om die Meeuwis, die toch ook geen misselijke auto onder zijn liberale kont heeft, toch net sneller af te kunnen zijn.

Zo in de mist laat zich uiteindelijk alleen maar raden wat een netjes verpakte auto doet op het Chasséveld. Van de vrachtwagen gevallen zal ook wel niet. De politie zit er met haar kantoor naast. Die zou zich ook maar achter de oren krabben met de vraag of ze iets dergelijks wel serieus moeten nemen.

Dat gebeurde klaarblijkelijk ook met de ruit van een andere auto. Achteloos ingetikt door vandalen op hetzelfde veld, pas ’s ochtends ontdekt door een verontwaardigde eigenaressen en de pas daarna toegesnelde agenten. Ja, vanuit hetzelfde pand 15 meter verderop.

Of er nou een vader voor de ogen van zijn kinderen, een gloednieuwe auto cadeau wordt gedaan aan onbekenden of onder de ogen van het politiebureau een ruit wordt ingetikt, het blijft een intrigerend stukje bakstenen, dat Chasséveld.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief