Ton van 't Veer
Ton van 't Veer

Blijf bij je leest

  Column

Sporters houden zich bezig met de sport. De trainers en begeleiders idem dito. Bestuurders houden zich bezig met het reilen en zeilen van de club.


Het belangrijkste voor de bestuurder is om altijd te kijken naar de sport, de sporters en de trainers/begeleiders. Als je het zo bekijkt is het heel simpel. Helaas maken we er in de sport een potje van. Moeilijk doen, veel ge-oh en lucht verplaatsen. Belangen over en weer en een media die kickt op allerlei nietszeggende hypes. Een normaal gesprek over de sport wordt bijna niet meer gehouden.

Alsjeblieft lieve, lieve mensen. Graag terug naar waar het om gaat. Dat is in mijn geval onder andere hardlopen en training geven. Dat doe ik graag en heb daar veel plezier in. Zo hard, en in mijn geval zo lang mogelijk rennen. Andere hardlopers op weg helpen en hopelijk beter en harder laten lopen. That’s it. Niets meer en niets minder.

Wat heb je daar voor nodig? Een paar benen en eventueel voorzien van een paar hardloopschoenen. Een atletiekbaan hoor ik u zeggen. Nee hoor, niet nodig. Een kantine, douche en toilet, bestuurskamer. Eigenlijk allemaal niet nodig. Wat dat betreft is de hardloopsport heel simpel. Natuurlijk is een atletiekbaan fijn om op te rennen en het is een prima om daarna heerlijk te douchen om vervolgens nog wat na te praten in de kantine.

Verder mag ik pretenderen dat ik er in bepaalde mate ook verstand van heb (zover dat nodig is). Het is leuk (belangrijk) om met anderen over de sport te praten, in mijn geval het liefst met mensen die ook denken dat zij verstand hebben van hardlopen. En de bestuurders dan vraagt u zich af. Lekker dat doen waar zij goed in zijn en dat is een club besturen en zorgen dat de sport optimaal (al naar gelang de wensen) kan worden uitgevoerd.

Kortom, schoenmaker blijf bij je leest. Een oproep voor het komend jaar: maak de zaken niet moeilijker dan ze zijn, blijf met beide benen op de grond en natuurlijk: Keep on Running

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief