Logo bredavandaag.nl

Niet verder vertellen, 3FM Serious Request 2016 gaat niet door!

  Column

COLUMN - Zojuist heb ik een geheim ontdekt. Terwijl ik mijn fiets op slot zette op de Grote Markt, stonden er twee mannen te praten. Blijkbaar waren ze zo diep in gesprek dat ze niet in de gaten hadden dat ik vlak naast ze stond. Daardoor heb ik iets opgevangen wat niet voor mijn oren bestemd was. 3FM Serious Request 2016 gaat niet door!


Omdat het allemaal geheim is doen ze net alsof er niks aan de hand is. In aanloop naar 18 december zal alles verlopen zoals het al jaren gaat bij de voorbereidingen voor de 3FM Serious Request acties. Het Glazen Huis wordt gewoon opgebouwd op de Grote Markt. De koperen Mezz drol wordt omgetoverd tot 3FM clubhuis en het oude gemeentehuis wordt ingericht als epicentrum voor de organisatie.

De publieke omroepen zullen extra aandacht geven aan het doel van dit jaar; het voorkomen van kindersterfte door longontsteking in Afrika. In radio- en televisiespotjes zal tout bekend Nederland ons oproepen om in actie te komen en SR2016 op ludieke manier te steunen. Op een paar verzuurde typetjes na, bakt heel Holland muffins, organiseert sponsoracties of benefietconcerten, rommelmarkten of andere evenementen. Alles om maar zoveel mogelijk geld in te zamelen. Want we vinden het ontoelaatbaar dat er kindjes doodgaan aan longontsteking terwijl goede medische zorg en antibiotica dit in veel gevallen kan voorkomen. En net als andere jaren zullen al die ijverige mensen naar Breda komen om het ingezamelde geld door de brievenbus van het Glazen Huis te laten glijden.

Tenminste dat is het scenario zoals we het kennen van 3FM Serious Request. Alleen zal er dit jaar geen brievenbus zijn. Dit jaar zal het allemaal anders gaan.

Want wanneer het grote moment daar is en Frank en Domien worden opgesloten in het Glazen Huis, dan zal er een alternatief draaiboek worden gestart. In de schijnwerpers van de nationale televisie zal onze Grote Markt in drie minuten tijd worden omgetoverd tot één groot spiegelpaleis. Langs alle gevels zullen spiegels naar beneden komen glijden, zelfs het Glazen Huis zal verdwijnen achter een grote spiegel. Als bonus zullen er vanuit een helikopter duizenden kleine make-up spiegeltjes gedropt worden.

Waarom? Omdat Nederland eens heel goed in de spiegel zou moeten kijken. Bijna de helft van die hossende massa op de Grote Markt stemt straks tijdens de verkiezingen op een politieke partij die ontwikkelingshulp volledig wil stoppen. En daar kan helaas geen 3FM Serious Request-actie tegenop.

Babs Verstrepen



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief