Logo bredavandaag.nl

Naaktfoto’s gevraagd

  Column

Nee, dit is geen gefrustreerde oproep om materiaal te verzamelen voor een inspirerend behangetje in onze nieuwe slaapkamer. Het is ook geen naargeestig verzoek om onschuldige tieners na een hockeywedstrijd stiekem te fotograferen tijdens het douchen. Het is simpelweg een oproep om de stad Eindhoven te overtreffen.


In de media verscheen vorige week namelijk een opmerkelijk bericht. In Eindhoven is een op hol geslagen tekstkar gesignaleerd. Zo’n informatiebord op wielen dat doorgaans nogal droge informatie verstrekt als ‘let op, verkeerssituatie gewijzigd’ of ‘pas op, er zijn inbrekers actief in deze wijk’. In Eindhoven vormde de verlichting van zo’n kar ineens een heel andere tekst, namelijk ‘stuur naaktfoto’s’.

Ik vond het artikel vooral opmerkelijk omdat het aangeeft dat er kennelijk Eindhovenaren met humor zijn. Nu ken ik niet zo heel veel mensen uit die stad, maar degene die ik wel ken zijn saaie IT-nerds. Techneuten die leven in een wereld waarin termen als interface en linux heel normale woorden zijn. Van die gasten die niet snappen dat wij, gewone mensen, daar geen reet van begrijpen. Kortom, Eindhovenaren staan niet zo heel erg hoog op mijn persoonlijke humor-ranglijst.

In Breda daarentegen ken ik veel mensen met humor maar relatief weinig mensen met een technische achtergrond. Zonder direct de indruk te willen wekken dat ik pathologisch competitief ben ingesteld, ben ik me toch een beetje gaan verdiepen in deze pijnlijke kwestie. Waarom is de primeur van deze ludieke actie niet afkomstig van een hackende nerd uit Breda? Ik kan geen goede reden verzinnen.

Ik stel voor dat we voor een herkansing gaan! Cyber-dudes verenigt u, ik daag jullie uit om deze lollige Lampegatter te overtreffen en Breda aan de overwinning te helpen. Dus kom achter die pc vandaan en gebruik je kennis en vaardigheden eens voor iets nuttigs.

Waarschijnlijk overbodig om te vermelden dat ik jullie met deze oproep niet aanzet tot een criminele daad. In tegenstelling tot het veelbesproken stoepkrijten staat nergens in de algemene plaatselijke verordening dat je vooraf schriftelijke toestemming nodig hebt om de tekst van zo’n kar aan te passen. Tenzij je de verkeersveiligheid te veel in gevaar brengt natuurlijk, want dan valt het weer in een hele andere categorie.

Als beloning voor de meest grappige inzending zit ik te denken aan een naaktfoto. Wees gerust, het wordt sowieso geen foto van mezelf. Maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Katja Schuurman een foto van haar bips ter beschikking wil stellen.

Babs Verstrepen

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief