Logo bredavandaag.nl
Buurman, buurman …wat doet u nu?
Buurman, buurman …wat doet u nu?

Buurman, buurman …wat doet u nu?

  Column

Recht tegenover de jeugdherberg Nightflight stonden afgelopen zaterdag wat mensen in het gras. Met ballonnen en spandoeken wilden ze de arriverende gasten van het hostel laten weten dat er in Breda ook mensen zijn die ’s nachts gewoon willen slapen.


Nightflight is namelijk niet zomaar een jeugdherberg. Op vrijdag en zaterdag verandert het in een vrijgezellenfeestjes-hotel vol met toekomstige bruiden en bruidegommen die nog een keer helemaal los willen gaan. Of beter gezegd, die ontvoerd worden door hun vrienden en vriendinnen om in Breda een avond voor lul te lopen in een roze tutu of met een condoom op hun hoofd. Geen wonder dat je dan gaat zuipen want van die avond wil je je zo weinig mogelijk herinneren. Het is alleen een beetje lullig voor de buren van het hostel. Elke week een frikandel speciaal van het raam krabben wordt een beetje saai en eentonig.

Dus dat de buren het beu zijn, dat snap ik wel. Maar zouden die party-tokkies echt heel erg onder de indruk zijn van een paar ballonnen en een spandoek onder de ontluikende kastanjebomen op zaterdagmiddag? Ik kan me niet voorstellen dat ze daardoor na 30 shotjes achter de huig en een gescheurde condoom op de kop, ineens denken….oh shhhht zachtjes doen want de buren liggen te slapen.

Nee, voor dit soort gevallen bestaat maar één ding. De ultieme wraak-techniek waar je vroeger je ouders om haatte. De ’s avonds een vent ’s morgens een vent-methode. Gewoon met veel herrie en het liefst zo vroeg mogelijk.

Dus mocht er nog een gaatje in de muur geboord moeten worden, wacht daar dan mee tot zaterdagochtend. Geloof me, niks is zo lekker om wraak te nemen met een zware hamerboor in je handen. Om half negen de stekker in het stopcontact en hoppa boren maar. En wanneer je toch aan het klussen bent dan kun je meteen de kozijnen schuren met het schuurapparaat of het balkon schoonmaken met de hogedrukspuit.

Of wat dacht je van een kinderfeestje in de vroege ochtend. Gezellig alle kinderen uit de buurt uitnodigen om de nieuwe trampoline in je tuin in te wijden. Geef ze nog een paar waterpistolen en succes verzekerd.

Met een beetje fantasie komen we al een heel eind. Morgenochtend trappen we de actie af. Om half negen verzamelen. Iedereen met een bladblazer is van harte welkom. Er is vast nog wel ergens een hardnekkig herfstblaadje in de buurt van de Nijverheidssingel te vinden dat opgeruimd wil worden.

Babs Verstrepen

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief