Afbeelding

Wie-o-wie gaat de biertjes tappen tijdens BredaBarst?

Door: Babs Verstrepen Column

Over twee weken is het al zover, dan barst BredaBarst weer los. Oftewel, het beste excuus om mijn veterloze legerkistjes weer eens uit de kast te trekken en van podium naar podium te stuiteren. Op zoek naar dat ene bandje dat me kippenvel bezorgt. De afgelopen jaren is dat goed gelukt. Dit jaar verwacht ik die muzikale optater op zaterdag, om kwart over zeven om precies te zijn, bij EUT!

Maar voor die tijd moet er nog een boel gebeuren. Net als ieder gratis festival drijft BredaBarst op vrijwilligers. Nou ja, Behalve vorig jaar dan want toen dreef het zo ongeveer in het water. Na twee dagen voelde ik me een verwelkt badeendje met van die doorweekte Maarten-van-der-Weijden voetjes en roken mijn kleren naar het nijlpaardenverblijf in Artis. Dit jaar wordt het anders. Bij het KNMI is een speciaal verzoek ingediend voor mooi weer en voorlopig ziet het ernaar uit dat de weergoden een beetje mee willen werken.

Nu dus alleen nog een paar vrijwilligers. Tweehonderdvijftig welteverstaan. Ik weet het, vrijwilligerswerk is suf en je verdient er niks mee. In dezelfde tijd kan je een kapitaal bij elkaar scharrelen door shoppend publiek in de stad lastig te vallen met een zogenaamd gratis krantenabonnement. Maar in het weekend van 15 en 16 september zijn er mogelijkheden genoeg om wat leuks te doen.

En wat is er nou stoerder dan BredaBarst te beleven in een echt crew-shirt? Zeker niet wanneer dat ding stijf staat van het zweet omdat je mee hebt lopen sjouwen om het podium op te bouwen. Of omdat het druipt van de pils nadat het even misging bij de biertap.

Zijn tappen en spierballen niet je ding? Misschien nog een reden om je op te geven. Als vrijwilliger heb je het hele weekend toegang tot de backstage area! Weet je meteen of Roy Smolenaars, zanger van de Memphis Maniacs, echt zo stoer is als hij eruit ziet. Uit betrouwbare bron heb ik namelijk gehoord dat hij geen bier drinkt voor hij moet optreden maar ranja met frambozensmaak!

BredaBarst eens van de andere kant bekijken? Op de site van het festival vind je hoe dat kan!