Scholieren Gala-gate

  Column

Welke gek heeft verzonnen dat die kinderen na tien uur niet meer naar binnen mochten bij het scholieren-gala in de Graanbeurs? Vast een man van middelbare leeftijd. Want die hebben werkelijk geen idee hoe lang het duurt om je een beetje fatsoenlijk op te tutten.


Hallo, duurt het nog lang daar? Toen ik zestien was, stond mijn vader elke woensdagavond grijnzend in de deuropening van de badkamer. Woensdagavond was de avond van mijn dansles. Daar ging de nodige voorbereidingstijd aan vooraf. En terwijl ik nog met de restjes spruitjesstamppot tussen mijn tanden voor de badkamerspiegel stond, stond mijn vader al weinig subtiel met zijn autosleutels te rammelen.

Maar vergeleken met de meiden van nu hadden wij het toen eigenlijk best makkelijk. Veel verder dan een camouflagestift om etterende jeugdpuistjes te verbergen, een vreemd riekend roze poedertje dat je met een grote kwast over je gezicht smeerde, blauwe oogschaduw, mascara, lippenstift, en haarlak, heel veel haarlak, kwamen we niet. En zelfs daar had ik al meer dan een uur voor nodig.

Nee, die meiden van tegenwoordig hebben het echt veel zwaarder. Die beginnen met een laag concealer met daaroverheen een laagje foundation. Daarna ploffen ze op bed neer om eerst eens rustig op youtube te zoeken naar een passende look bij hun stemming en outfit. En wanneer ze wat gevonden hebben moeten de bouwtekeningen van het ontwerp bestudeerd worden.

De jukbeenderen moeten iets scherper - streep contour make-up hier -, de neus mag wel wat smaller - streep contour make-up daar. Die kaaklijn kan ook wel iets beter -hop, nog een streepje hier en daar -. Tegen de tijd dat ze daar klaar mee zijn zien ze eruit als een indiaan op oorlogspad dus moeten al die strepen nog wel even voorzichtig maar op de juiste manier uitgevloeid worden.

Dan is het tijd voor de finishing touch. De wenkbrauwen moeten getekend en ingekleurd worden. Die verdomde plakwimpers en de mascara moeten nog. En dan, wanneer je denkt dat ze bijna klaar zijn, moeten de lippen en haren nog. Ondertussen tikt de klok door en is het al bijna half tien. Nog nèt tijd genoeg voor een paar insta-selfies. Een noodzakelijke stap in het proces omdat ze anders, met al die make-up, niet eens meer herkend worden door hun eigen klasgenootjes. 

Geen wonder dat het rond tien uur een zootje was in de Reigerstraat. Die meiden hebben zich hartstikke moeten haasten om op tijd te zijn. Dus, nogmaals, welke gek kwam er op het idee om na tienen niemand meer binnen te laten? Mafkees!

Babs Verstrepen

Babs Verstrepen


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief