CDA gaat ‘te hard’ op zogenaamde drugsproblemen

  Commentaar

COMMENTAAR – Eerst kreeg het CDA in de persoon van raadslid Erkal Üçerler het deksel op de neus van burgemeester van Peter van der Velden. Nu is het de wijkraad Haagpoort die hoogst verbaasd reageert op het beeld dat de christendemocraten schetsen over het ‘drugsprobleem’ in Breda.


Deze week uitte de CDA-fractie ernstige zorgen over het dealen en gebruik van drugs op en rond het Dr. Jan Ingenhouszplein en de Haagweg. De wijkraad weet van niets en zegt zelfs dat de situatie is verbeterd.

De opmerking van Üçerler vorige week, dat Breda de poederdoos van het zuiden is, deed de burgemeester steigeren. Die haalde flink uit naar het raadslid dat in zijn ogen sterk overdreef.

Vorig jaar gebruikte het inmiddels opgestapte raadslid Aldo Voorn de term al in verband met het vermeende excessief cocaïne gebruik. Volgens de politie en Novadic-Kentron was daar toentertijd geen sprake van.

Het heeft er veel van weg dat het CDA de ernst van de drugsproblemen overschat. Iedere gemeente in Nederland kampt met drugsgerelateerde problemen. Zo ook Breda. Het is goed om daar aandacht aan te besteden, maar overdrijven is ook een vak.