Henk Snier: 'Je luie stoel uit en de stad in'

  Cultuur

GINNEKEN – “Mensen uit hun luie stoel krijgen en de stad in laten trekken.” Een betere bewoording van de presentatie maandagmiddag van drie webcams gericht op verschillende locaties in Breda krijg je niet.


Zo legde wethouder Henk Snier het concept (in het kort) uit. Maandag lanceerde hij drie camera’s, gericht op het Markdal, hotel Mastbosch en de Nieuwe Prinsenkade. De presentatie van de samenwerking tussen de gemeente, Staatsbosbeheer, Peter Werther (eigenaar hotel Mastbosch) en Marlice Dreessen, directeur van de Bredase VVV en de stichting vond plaats in het huis van Staatsbosbeheer aan de Bouvignelaan.

Het doel van de camera’s is precies wat de wethouder Toerisme zegt. Mensen die vanuit hun luie stoel een stad bekijken, uit die stoel krijgen en de betreffende stad in. Een soort visitekaartje, zo bestempelt Dreessen de camera’s . “Op Ketnet/Canvas worden de beelden op de dode uren uitgezonden, maar ook op Luxemburg1. Heel tactisch, want juist van de zuiderburen moeten we het eigenlijk wat toerisme betreft hebben”, vindt zij.

Tekst loopt door onder video

Het hele concept valt binnen de kaders van de stichting Internationale Profilering West-Brabant, waarvan ondernemer en Bredanaar Louis Seeuwen de voorzitter is. “Het moet een visitekaartje voor Breda gaan worden”, zegt hij. “Met drie camera’s op markante gebieden willen we daarmee beginnen. Een demissionair college krijgt niet veel elkaar, maar dit dan weer wel”, zegt Seeuwen over onder andere Snier, die zijn laatste dagen als wethouder van Breda ingaat.

“Dit concept gaat heel groot worden”, vult wethouder Snier hem even later aan. “De eerste drie jaar gaan we de beelden uitzenden, waarna we het uitbreiden met een portal site, hoewel ik geen flauw idee heb wat portal site eigenlijk betekent”, bekent de wethouder heel eerlijk. “Dat we vanmiddag de camera’s lanceren, staat als een paal boven water.”

Klik hier voor de livestreamFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief