Logo bredavandaag.nl

Breda Photo: ‘Als Alice in Wonderland door mijn stad’

  Cultuur

BREDA - Breda staat de komende weken in het teken van BredaPhoto. Een aantal Bredase fotografen geeft tips over wat te bezoeken en vertelt over hun band met het festival. Vandaag: Wessel Keizer. ‘Haal iedereen naar Breda om te genieten van dit moois.’


Naam: Wessel Keizer: (61)
Fotograaf sinds: 1980
Specialiteit: Het andere zien

Wat doet Breda Photo met jou als fotograaf?
“Tijdens Breda Photo loop ik als Alice in Wonderland door mijn eigen stad.”

Wat zou jezelf graag willen bijwonen tijdens het festival?
“Ik wil graag zoveel mogelijk overal bij zijn.”

Naar welk werk kijk je uit?
“Ik ben een groot liefhebber van het werk van Martin Parr en tegelijkertijd ook van Stephan van Fleeteren. Soortgelijk werk dus."

Welk werk zou je aanbevelen aan bezoekers?
“Ik ben niet zo goed in namen van beroemde fotografen, maar ik hou vooral van fotografie die me verrast. Ik heb voldoende vertrouwen in de organisatie om te weten dat al het geselecteerde werk de moeite waard zal zijn. Maar ik vraag wel speciale aandacht voor het laatste weekend. Op 23 en 24 oktober tonen diverse Bredase fotografen hun werk op vele plaatsen in de binnenstad onder het motto ‘het Beste in Breda’.”

Doe jezelf ook nog mee aan Breda Photo? Op welke manier?
“Ik ben zelf één van de deelnemers aan het “Beste in Breda” en exposeer in de tassenwinkel/werkplaats van Mirjam Zwolsman in de St Annastraat 15.”

Dit wil ik zeker nog kwijt over het festival:
“Breda Photo is naar mijn mening een enorme verrijking van het Bredase culturele leven. Ik roep iedereen op om tijdens de ruim vijf weken die Breda Photo duurt zoveel mogelijk familie en kennissen naar Breda te halen om hen mee te laten genieten van al het moois.”

Mijn foto inhakend op het thema tilt:
“In het thema “Tilt” gaat het onder meer over mensen die in deze hectische maatschappij hun eigen wereld creëren. Dat is mooi verbeeld in deze foto, vind ik.”

Meer over Wessel Keizer
www.wesselkeizer.nlFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief