Logo bredavandaag.nl

Schrijver Maurice Seleky wint aanmoedigingsprijs

  Cultuur

CENTRUM - Schrijver Maurice Seleky heeft met zijn debuutroman 'Ego faber' de BoArte Aanmoedigingprijs gekregen. Seleky kreeg de prijs tijdens de opening van de Cultuurnacht Breda in Mezz.


Seleky wordt met de prijs aangemoedigd de door hem ingeslagen weg vooral te vervolgen. "Lezing van zijn debuutroman 'Ego Faber' doet smaken naar méér en laat zijn aanstormende talent onmiskenbaar tot uiting komen", stelt de jury in haar rapport.

In 'Ego Faber' beschrijft Maurice Seleky de vriendschap tussen drie jonge mannen, die wreed verstoord wordt door de komst van een bloedmooi meisje. 'Ego Faber' is een roman over twintigers die zoeken naar betekenis, vriendschap en liefde in een wereld vol jachtig hedonisme. Roekeloos experimenteren zij met seks, drugs en studies. Hun leefwereld strekt zich uit van hippe dansfeesten, modeshows en afterparty’s in Amsterdam tot de 24-uurstent op Lowlands en duistere discotheken in Berlijn.

De Bredase Cultuurprijzen zijn het resultaat van een samenwerking tussen de Gemeente Breda, de Rabobank en Stichting BoArte. Een onafhankelijke jury nomineerde diverse kandidaten die op cultureel vlak van bijzondere betekenis zijn voor Breda.

Seleky ontvangt een bedrag van € 2.500,- Voor de BoArte Aanmoedigingsprijs waren ook genomineerd het E-Pulse Festival en hiphop-gezelschap Van Kwaad Tot Erger.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief