Logo bredavandaag.nl

Breda wil meer geld in Groenfonds

  Cultuur

BREDA – De financiële ruimte van het Groenfonds, dat investeert in de groene ruimte met geld dat wordt verdiend aan bouwprojecten, moet de komende tijd groeien van 90-duizend euro naar 1 miljoen. Dat staat in een besluit van het college aan de gemeenteraad.


Met het geld uit het Groenfonds kan Breda investeren in de groene ruimte van Breda. “Dat willen we zo houden”, zegt wethouder Wilbert Willems (GroenLinks, Milieu en Mobilieteit). “En waar mogelijk vergroten.”

In het reglement Groenfonds staan voorwaarden die stellen waar het geld naar toe gaat. Alleen projecten die in het Overzicht Water en Groen staan, kunnen voor geld in aanmerking komen. Eén van die projecten is De Vierde Bergboezem.

Het Groenfonds komt voort uit de Structuurvisie Groen en Rood, die in 2008 werd vastgelegd. Die stelt dat er woningbouw in het buitengebied kan plaatsvinden. In ruil daarvoor stort de projectontwikkelaar een bedrag in het potje van het Groenfonds.

Als alle projecten binnen het Groenfonds worden gerealiseerd, komt ruim 1 miljoen euro in het fonds beschikbaar.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief