Logo bredavandaag.nl
Buurthuis Geeren-Noord. foto Erik Eggens
Buurthuis Geeren-Noord. foto Erik Eggens

Tamilschool pas sinds zomervakantie in buurthuis Breda

  Cultuur

HOGE VUCHT – De 35 kinderen van de Tamilschool in Breda zitten pas sinds de zomer in buurthuis Geeren-Noord aan de Philips Lammekensstraat 30. Voorzitter Assadin Mejout van het buurthuis is met de club in gesprek.


Deze week werd bekend dat er in Nederland 21 scholen bestaan waarin kinderen les krijgen van Tamil Tijgers-gelieerde organisaties. De Tamils, ook wel LTTE, prijken op de Europese lijst van terreurorganisaties.

“Ze zitten pas sinds net voor de zomervakantie”, zegt de voorzitter. “Daarvoor zaten ze van 2006 tot 2008 in de Kennedyschool. Destijds hieven ze zichzelf op, om sinds dit jaar hier een lokaal te huren.” Het gaat om 35 kinderen en twee elkaar afwisselende ‘leerkrachten’, ouders van de kinderen.

Mejout wist toen hij de zaal aan de groep verhuurde, waar hij mee te maken zou krijgen. “Ik ben niet verantwoordelijk voor wat voor lessen er worden gegeven”, zegt hij. “Daar mag ik me ook helemaal niet mee bemoeien. Maar sinds de berichten in de media ben ik wel met de groep in gesprek.”

Mejout stelt dat als hij merkt dat er ongeoorloofde dingen plaatsvinden, het contract met de groep onmiddellijk wordt ontbonden. “Als de dingen die daar gebeuren niet kloppen, gaat de stekker eruit. Maar tot op heden heb ik daar geen reden toe.”

Majout stelt dat school goed loopt. “De groep komt hier iedere zondagavond en wordt steevast druk bezocht. ”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief