Logo bredavandaag.nl
Konijnenvangen op het Chassépark. foto Erik Eggens
Konijnenvangen op het Chassépark. foto Erik Eggens

Weer nieuwe plek zwervend kunstwerk Siamese stoel

  Cultuur

CENTRUM - Weer krijgt het kunstwerk ‘Siamese stoel’ van beeldend kunstenaar Thijs van Kimmenade een ander plaats. Nu wordt de stoel op het Nonneveld gezet. Althans, als de bewoners het ook zien zitten.


Het kunstwerk heeft inmiddels een lange weg afgelegd. Zo heeft het al Nijmegen, de wijk Zandberg en Brabantpark aangedaan. De gemeente heeft nu een aanvraag voor een vergunning ingediend om de stoel op het Nonneveld te plaatsen.

Peter Elbertse van het Platform Ginnekenweg Noord vindt het een blamage voor kunstenaar Van Kimmenade. Elbertse vindt dat het kunstwerk meer verdient. “Maar ik ben blij dat er moeite wordt gedaan om het kunstwerk alsnog ergens te plaatsen”, zegt Elbertse.

Toch zag hij het werk liever terechtkomen in de Parkstraat bij het Wilhelminapark waar het deel zou uitmaken van een kunstroute. “Daar zou het oorspronkelijk een plekje krijgen. Maar de bewoners zagen het liever gaan dan komen. Uiteindelijk gaf dat de doorslag en kwam het kunstwerk er niet.”

De gemeente stelt dat Van Kimmenade het kunstwerk schenkt aan de stad. “Een aantal jaren geleden stond er al een kunstwerk van hem in de Willem Merkxtuin aan de Sint Annastraat”, stelt een woordvoerster. “Dat ging kapot, waarop Van Kimmenade voorstelde om een ander kunstwerk aan de stad te schenken.”

Of het kunstwerk een plaatsje krijgt op het Chassépark, is wederom afhankelijk van de bewoners. Al zij er mee instemmen, de vergunning wordt goedgekeurd en het weer werkt mee, zou aan de reis van het kunstwerk in mei 2012 een einde kunnen komen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief