Logo bredavandaag.nl
Jazz Festival 2012 donderdagavond. foto Jorgen Janssen
Jazz Festival 2012 donderdagavond. foto Jorgen Janssen

Jazz Festival op vrijdag: Jan Learbuch en Militair Kapel

  Cultuur

BREDA – Ook de tweede dag van het Breda Jazz Festival kent een vol programma. Met net als donderdag redelijk wat zon. Voor het einde van de middag wordt echter regen voorspeld.


Nog even snel genieten van de zon kan vanmiddag dus nog , met onder andere Bredanaar Jan Learbuch en verschillende brassbands in het Bredase centrum.

Jan Learbuch is ruim vijfenveertig jaar actief in de theater- en muziekwereld, waarvan de laatste vijfentwintig jaar als jazzmusicus en organisator van concerten met ‘Songs from the American Songbook ’. The Jan Learbuch Orchestra presenteert met een professionele bezetting van acht jazzmusici een programma van jazzvormen. Dat start om 15.00 in café Publieke Werken.

Rond half zeven ´s avonds maken diverse brassbands hun optreden vanaf de podia, onder meer die op de Grote Markt. Welke bands het zijn, blijft tot het laatste moment een verrassing.

Op de pontons in het Spanjaardsgat begint om 20.30 uur het fulltime professionele Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Het repertoire wordt speciaal voor het Breda Jazz Festival aangepast en uitgebreid met een complete combobezetting.

Het complete vrijdagprogramma van het Breda Jazz Festival vindt u hier.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief