foto Stefan Ammerlaan
foto Stefan Ammerlaan

Bredanaar finalist in wedstrijd Mister Gay Nederland

  Cultuur

BREDA - Bredanaar Johnny Mills (28) dingt vrijdag mee naar de titel Mister Gay Nederland 2012. Hij neemt het op tegen acht andere kandidaten.


Mills woont sinds een jaar in Breda en is gamedesigner. Zijn vrienden bedachten dat het leuk was om mee te doen aan de verkiezingen georganiseerd door Mr. Gay. Hijzelf beoogt ook enigszins een doel te bewerkstelligen. "Respect voor homo's en het normaliseren van het Geer en Goor-beeld dat sommigen nu hebben van homo's", aldus Mills.

"Gedeeltelijk is de race gewoon leuk", legt hij uit. "Maar aan de andere kant wil ik ook dat er een minder overdreven stereotype van homo's komt. Homo's doen namelijk echt niet altijd overdreven."

Of hij kans maakt, vindt Mills moeilijk in te schatten. "Er volgen geen tussentijdse uitslagen, maar je ziet dat de aandacht zich vestigt op de jongere, blonde jongens. Ook Kevin, een moslim, doet het erg goed."

De finale vindt vrijdag 1 oktober plaats in Club Air in Amsterdam. De jury bestaat uit Carlo Boszhard, Kim Holland, Diva Mayday en winnaar van 2011 Thom Goderie.

De winnaar is het komende jaar een rolmodel voor Nederlandse homo's en lesbiennes en mag volgend jaar Nederland vertegenwoordigen tijdens de Mister Gay World-verkiezing in AntwerpenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief