Logo bredavandaag.nl
Prins Dionysos opnieuw Prins van Het Kielegat. foto Erik Eggens
Prins Dionysos opnieuw Prins van Het Kielegat. foto Erik Eggens
carnaval

Elluf-Elluf-feest opent Kielegats Carnaval

  Cultuur

CENTRUM - De echte carnavalvierder heeft komend weekend natuurlijk al vetomlijnd in zijn agenda staan. Het is immers de elfde van de elfde en dat betekent... feest. Volgens Bredaas tegendraads gebruik is het in Breda al vrijdag bal: Met het Elluf-Elluf-feest wordt het startschot gegeven voor het nieuwe Kielegatse carnavalsseizoen.


En omdat dit keer het 77-jarig jubileum van de BCV gevierd wordt, wordt het volgens de organisatie weer een speciale editie.

Traditiegetrouw wordt op deze avond de Prins van het Kielegat bekend gemaakt. Dit jaar worden er ook twee nieuwe Pages aan het carnavalspubliek voorgesteld. Ook wordt op het Elluf-Elluf-feest ook het ‘carnavalslied 2013’ verkozen. Centraal staat het motto: ‘Meej tweej zevus kende nie blijve zitte.’

In de Mezz komen meer dan 11 Kielegatse kapellen voor de muziek, en daarnaast verzorgt Rock ’n Lol band Canvas een optreden.

Het feest begint op vrijdag 9 november rond 20.00 uur in de MEZZ. De zaal gaat om 19.30 uur open. De toegang tot het Elluf-Elluf-feest is geheel gratis, al wordt het op prijs gesteld als bezoekers een mottomedaille aanschaffen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief