Logo bredavandaag.nl
De opening van het eerste Stiltefestival, zaterdag 14 mei 2011. foto Janet Olde Wolbers
De opening van het eerste Stiltefestival, zaterdag 14 mei 2011. foto Janet Olde Wolbers

Internationaal Stiltefestival zoekt hulp

  Cultuur

BREDA - Dansgezelschap De Stilte is achter de schermen al hard aan het werk voor de tweede editie van het Internationaal Stiltefestival. Van 8 tot en met 15 juni staat Breda in het teken van dans voor een kinderpubliek.


Voor de Stilte is het festival een flinke klus, vertelt zakelijk leider Jan Baanstra. “Vandaar dat we op zoek zijn naar vrijwilligers die tijdens het festival tenminste een dag aan de slag willen.”
De klussen zijn heel divers. “Van het begeleiden van schoolklassen in het theater, tot gastheer of gastvrouw bij voorstellingen of begeleiding van een van de internationale gasten.” Maar ook het chaufferen van de gasten is een van de taken. “Daarnaast zijn er nog allerlei andere werkzaamheden die gedaan moeten worden”, weet Baanstra.

Tijdens het Stiltefestival komen gezelschappen uit Turkije, Vlaanderen, Spanje, Denemarken, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijknaar Breda.

Het festival presenteert non-verbale voorstellingen voor een kinderpubliek vanaf 4 jaar. De voorstellingen worden op verschillende plaatsen in de stad gegeven: in de midden– en de kleine zaal van het Chassé Theater, Theater De Stilte, het theater van Nieuwe Veste, PodiumBloos, de Grote Markt, het Kasteelplein, Annastede en erfgoedlocaties in de stad.

Belangstellenden kunnen zich melden bij Jan Baanstra (Jan@destilte.nl) of Irma Bouwman: 076-5138125.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief