Afbeelding

Vanthilt on Tour komt naar Breda

Cultuur

BREDA - De Belgische presentator Marcel Vanthilt komt deze zomer naar Breda. Voor zijn programma ‘Vanthilt on Tour’ trekt hij langs negen Belgische steden en daar is Breda aan toegevoegd als surprise stad.

De Gemeente Breda ziet de deelname aan dit programma als een mogelijkheid de stad te promoten. Dagelijks kijken ruim 700.000 mensen in Vlaanderen naar de live uitzendingen en ook in Nederland zijn de shows van Vanthilt populair. Uit eerdere edities van ‘Villa Vanthilt’ blijkt dat de steden vanwaar hij zijn programma maakt, kunnen rekenen op een fors aantal extra bezoekers.

Wethouder Cees Meeuwis hoopt dat dat in dit geval ook geldt. “We weten dat het effect van TV-programma’s groot is. De spin-off van die activiteiten is een belangrijke impuls voor de binnenstad. Met vijf avonden live-TV op België 1 hebben we volop kansen om de voor ons belangrijke Vlaamse consumenten aan te trekken.”

Vanthilt maakt van 11 tot en met 15 augustus zijn dagelijkse televisieprogramma vanuit een circustent op het Kasteelplein Breda. De komst van dit programma heeft geen consequenties voor de geplande Valkenbergconcerten.