Logo bredavandaag.nl
De optocht door het centrum van Breda. Snijdend koud, maar hartverwarmend mooi. foto Wijnand Nijs
De optocht door het centrum van Breda. Snijdend koud, maar hartverwarmend mooi. foto Wijnand Nijs
carnaval

Kielegatse Kanjers zoeken jong kapeltalent

  Cultuur

BREDA - Een ‘clubke’ uit de carnavalswereld maakt zich sterk om jonge mensen enthousiast te krijgen om een muziekinstrument te leren spelen. Zij hebben samen het project Kielegatse Kanjers gestart.


Ine van Merendonk, Engelbert Schoormans, Ronald Broeke en Pim van Ginneken hopen op die manier aan de basis te staan van nieuwe kapellen met jonge mensen. Het project borduurt voort op eerdere initiatieven, waaruit 'Tjonge jonge' en 'Tworwelwa' voortkwamen. Deze gezelschappen werden respectievelijk dit jaar tweede en vorig jaar eerste tijdens het Blèèrféést.

“Deze kapellen zijn ondertussen uitgegroeid tot volwassen kapellen en dus is het hoog tijd om weer jonge kapellen op te richten: jonge mensen enthousiast maken om muziek te gaan maken”, zo laat ‘t clubke weten. “Want Groot-Breda heeft veel kapellen, maar we moet er wel voor zorgen dat het zo blijft.”

De eerste repetities zijn al geweest onder leiding van Engelbert Schoormans, maar als er veel aanmeldingen komen, volgen er meer. De muzieklessen zijn gratis. De initiatiefnemers helpen ook om voor weinig of geen geld aan instrumenten te komen.

De Kielegatse Kanjes zijn op zoek naar muzikanten in de dop van 8 jaar of ouder? Aanmelden kan via het emailadres kielegatsekanjers@hotmail.com.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief