Logo bredavandaag.nl
Opening Breda Jazz Festival 2015.
Opening Breda Jazz Festival 2015. (Stadsfotograaf Breda)

Breda Jazz festival 2015 officieel geopend door burgemeester Paul Depla (foto's)

  Cultuur

BREDA - Op De Grote Markt heeft donderdagmiddag Burgemeester Paul Depla het Jazz Festival 2015 geopend. Hij dit dat niet alleen, maar met de hulp van oud-burgemeester en jazz-kenner Peter van der Velden. Samen prikten ze enkele ballonnen door in de huiskleuren van Breda Jazz.

Opening
Voorzitter Bart Wouters zei tijdens de opening dat hij een trotse voorzitter was. Niet alleen het weer zat volgens hem mee, ook de komst van twee nieuwe podia stemde hem content. Dit jaar zijn er namelijk ook optredens bij de Willem Merxtuin en in de Lutherse Kerk. "Ik hoop u de komende vier dagen allemaal te ontmoeten", hield Wouters zijn publiek voor.


170 optredens
De stad is tot aankomende zondag het decor van maar liefst 170 verschillende jazz optredens op 16 binnen- en buitenplaatsen verspreid over de stad. Het is de 45e keer dat het Breda Jazz festival wordt gehouden.

250.000 bezoekers
Het Breda Jazz Festival bestaat sinds 1971 en is het grootste en oudste  jazzfestival in zijn soort van Europa. Jaarlijks trekt het evenement zo'n 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Bekijk de foto’s van de opening in het fotoalbum.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief