Logo bredavandaag.nl
De tweede Moluks-Indische avond van het Spanjaardsgat Festival 2015, woensdag 20 mei.
De tweede Moluks-Indische avond van het Spanjaardsgat Festival 2015, woensdag 20 mei. (Theo Herrings)

Donderdagavond officiële start Spanjaardsgat Festival

  Cultuur

BREDA - Het Spanjaardsgat Festival beleeft deze donderdagavond zijn officiële eerste avond. Dinsdag en woensdag was het podium in het Spanjaardsgat voor de Moluks-Indische avond.


De openingsavond belooft volgens de organisatie een van de bijzondere hoogtepunten van het festival te worden. Samen met bekend musicalster Brigitte Heitzer, treedt het Orkest van de Koninklijke Marechaussee op samen met de Bredase koren Nootwaar en Popkoor B-vocals.

Dinsdag was het podium en de dansvloer ervoor voor de Moluks-Indische gemeenschap in Breda. Zij - en andere belangstellenden - konden genieten van onder meer Rudy de Qoeljoe & Caz Lux, de Rockin Teens, Àntjorclep Band, Bunga Tjenke  en DJ Dansa.

Het Spanjaardsgat Festival duurt nog tot en met 31 mei. Het officiële openingsconcert begint donderdagavond om 21.00 uur. Ook vrijdagavond is er een concert, dan samen met de oud-Voice of Holland-finaliste Meike van der Meer. Op zaterdag en zondag staan er voor zowel ‘s middags en ‘s avonds concerten gepland. Tweede Pinsterdag is er om 15.30 uur een concert.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief