Logo bredavandaag.nl
carnaval

Met de Elluf-Elluf-viering ‘zwaojend’ het carnavalsseizoen in

  Cultuur

BREDA - Het nieuwe carnavalsseizoen is weer voor geopend verklaard. Dat gebeurde vrijdagavond tijdens het Elluf Elluf-feest in een goed gevulde Mezz. De traditionele Elluf-Elluf viering was volgens de organisatie dan ook een geslaagde editie.


Net na het optreden van de Kielegatse Kanjers werd de Prins en zijn gevolg al zwaaiend gepresenteerd. Met dit jaar een nieuwe Sik, Jeroen Jagas, en een nieuwe voorzitter van de Raad, Jasper Mol. Maar ook met de vertrouwde gezichten van Prins Petrus C Lie d’un Alleraller Irste en zijn pages. En natuurlijk werd de nieuwe nar aan het publiek voorsteld: Oelie.
Daarna kwamen de optredens van de tien deelnemende kapellen voor het Blèèrfêêst. Zowel in het café als in de zaal van de Mezz, speelden zij ieder drie nummers, waarbij het laatste nummer meedeed voor de verkiezing van het carnavalslied van het Kielegat. De 11-koppige jury maakte om 23.11 uur bekend dat voor het nieuwe carnavalseizoen het carnavalslied. Dat komt van de hand van de Meikevers, nummer twee was Tjonge Jonge en derde werd 't Zooike. De Felbegeerde Thuur Piek Bokaal werd door de Prins ter plekke uitgereikt aan de winnende kapel.

De eerste drie nummers van het Blèèrfêêst worden binnenkort als gratis download aangeboden op de website van Carnaval Breda. Nadat het winnende nummer nogmaals gespeeld werd op het podium, ‘zwaojde’ men alles van het podium af om plaats te maken voor de ‘band met feestgarantie’: De Bijtels. Deze Allround Coverband wist het publiek goed te vermaken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief