Afbeelding
Christel Ooms

Inwoners Breda aan de slag met theaterproject Romeo en Julia

Cultuur

BREDA - In het kader van zijn 20-jarig bestaan organiseert het Chassé Theater samen met Nieuwe Veste een theaterproject over de liefde: Jouw Romeo en Julia. In dit project staan theater, participatie en educatie centraal en worden inwoners van Breda opgeroepen aan de slag te gaan met het liefdesverhaal van William Shakespeare.

Zo worden er op vrijdagavond 22 april in vier Bredase wijken, onder andere in Ginneken en Princenhage, vier verschillende voorstellingen opgevoerd, geïnspireerd op Romeo en Julia. Deze voorstellingen worden gemaakt door Bredase regisseurs. De regisseurs halen zowel hun inspiratie als hun spelers uit de wijk. De korte voorstellingen worden drie keer per avond opgevoerd en zijn gratis toegankelijk voor publiek. Op 23 april is het Chassé Theater het 'festivalhart' van de liefde, met muziek, persoonlijke liefdesverhalen, films en voorstellingen over liefde en als afsluiter een gemaskerd bal.

In aanloop naar dit weekend van de liefde, is op 16 en 17 april in het Chassé Theater een Romeo en Julia-voorstelling te zien, uitgevoerd door cursisten van Nieuwe Veste. Daarnaast exposeren Nieuwe Veste en het Chassé Theater van 16 tot en met 23 april werken van Nieuwe Veste-cursisten rondom het liefdesthema.

Tijdens ‘Jouw Romeo en Julia’ heeft iedereen uit Breda de kans om aan de slag gaan met het thema Romeo en Julia en zijn talent laten zien door zelf iets organiseren voor vrijdagavond 22 april. Dit kan bijvoorbeeld het verzorgen van een optreden met eigen band, dansgezelschap, fanfare, toneelvereniging of koor zijn.

Iedereen die zelf een activiteit organiseert op 22 april, kan dit aanmelden via de website. Alle evenementen worden hier verzameld in de Jouw Romeo en Julia-agenda. Wie zelf een bijzondere liefdesgeschiedenis heeft, wordt ook opgeroepen zijn verhaal te delen.