Logo bredavandaag.nl
stadsfotograaf

Primeurs, NK Striptekenen en veel signeersessies bij Stripfestival Breda

  Cultuur

BREDA - Stripliefhebbers kunnen komend weekend weer hun hart ophalen bij Stripfestival Breda. Naast de meer dan honderd auteurs/tekenaars die hun werk komen signeren, lanceert een aantal ook exclusieve werkjes voor het festival.


“Vanwege 40 jaar Storm komt er een bijzonder boek uit, dat alleen in Breda te koop is”, vertelt organisator Rob van Bavel enthousiast. “Ook presenteren we fantastisch verzameld werk van Martin Lodewijks, dat hij maakte toen hij zeventien was. Ruimtevaart, heette dat.” Primeurs zijn er verder van Douwe Dabbert, Floris, Dirk-Jan en Franka. Van de laatste stripheld komt een posterboek uit, vertelt Van Bavel.

De organisator ziet steeds meer auteurs op eigen gelegenheid een stand boeken. “Het worden meer ondernemers, die graag bij ons festival willen zijn. Die zitten dan de hele dag bij hun stand, in plaats van maar twee uurtjes bij de stand van een uitgeverij.”

Nieuw op het festival is het NK Striptekenen voor de jeugd. “Dat past echt helemaal bij ons festival”, weet Van Bavel. “Wij zijn toch meer een familiebeurs, dan de Comic-cons die je steeds meer ziet. Daar komt meer dan de helft van de bezoekers verkleed als hun favoriete stripheld. Die kant willen wij niet op.”

Het programma omvat verder een speurtocht voor kinderen door de zalen en langs de standhouders, filmvoorstellingen - waaronder Antman - en allerlei stripgerelateerde handelaren. “Natuurlijk de uitgeverijen met nieuw werk, maar ook een aantal handelaren met bananendozen vol tweedehands strips.”

Het Stripfestival duurt zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Entree bedraagt €7,50 voor een dag en €12,50 voor een weekendkaart. Voor kinderen is de entree gratis.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief