Logo bredavandaag.nl
ENTROP&DEZWARTFILMS

Bredase filmmakers met documentaire over 'achteruitgang' onderwijs

  Cultuur

BREDA - De documentaire Juf voor het Leven van Bredase filmmakers Bob Entrop en Raoul de Zwart draait 14 mei in het Chassé Theater. In de film wordt de kwaliteit van het huidige onderwijs in Nederland onderzocht en in kaart gebracht.


De hoofdpersoon uit de film is de 76-jarige Jeanet Meijs. Zij heeft 50 jaar ervaring in het onderwijs en geeft nog steeds actief bijles. Filmmakers Bob Entrop en Raoul de Zwart volgden de juf. Aan de hand van gesprekken met oud-leerlingen, mensen uit het onderwijs en kinderen die zij nog steeds bijles geeft, laat de documentaire het onderwijs in Nederland zien.

Twee jaar geleden kwamen de twee filmmakers in contact met Meijs. “Ze vertelde ons over het achteruitgaan van het onderwijs. Wij vonden het een goed onderwerp voor een film. Want dat kan dat middels een film in kaart worden gebracht. Het onderwerp gaat ons zelf ook aan het hart. Er gaat geen week voorbij dat onderwijs in het nieuws niet voorbij komt”, vertelt De Zwart.

Vorig jaar december zijn ze begonnen met filmen en in maart was de documentaire af. “Het heeft twee jaar geduurd voordat de film er kwam. Eerst moest alles financieel rond zijn.”

In Amsterdam ging de documentaire al eerder in première en in het onderwijsmuseum in Dordrecht wordt hij ook vertoont. Op 14 mei om 14.00 uur is de premiere in het Chassé Theater. Daarna is er een debat over de film. “Wij hopen in Breda een volle zaal en een stevig debat na afloop”, aldus De Zwart.

Klik hier voor meer informatie over de documentaire en het bestellen van kaartjes. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief