Logo bredavandaag.nl
De festivaldirecteur kijkt toe hoe een medewerker een tent opbouwt
De festivaldirecteur kijkt toe hoe een medewerker een tent opbouwt (Carl Mureau)

Nieuwe look voor Spanjaardsgat Festival

  Cultuur

BREDA - De opbouw voor Spanjaardsgat Festival is in volle gang. Over twee dagen barst het festival los, met een nieuwe look.


Marja van Lieshout zorgt voor de publiciteit van het festival. Zij heeft er veel tijd en energie in gestoken om het elfdaagse festival op te frissen. “Het had een bedaagd imago, ik heb geprobeerd daar verandering in te brengen. De opzet en doelstelling van het festival is hetzelfde. Het verbinden van beroepsmuzikanten met amateurs staat nog steeds centraal”, aldus Van Lieshout.

“Het niveau van de muziek ligt erg hoog.” Er komt een groot podium, omdat er grote groepen artiesten optreden. “Groots met een zachte G bestaat al, anders had het zo geheten”, grapt Van Lieshout.

Ook is het festival meer aangekleed. In het Spinola Café Paviljoen is er het programma ‘Nablijven’. Hier wordt elke concertavond afgesloten met optredens van lokale bandjes. “Als je wilt dat mensen nablijven, moet er sfeer zijn. Er komen doeken voor de aankleding en alles wordt sfeervoller. Dit is het begin voor volgende jaren, dan willen we het nog verder uitbreiden”, vertelt Van Lieshout.

Het Spanjaardsgat Festival is van 10 tot en met 22 mei. Er is van alles te beleven. Pathé Breda verzorgt met de openluchtfilm ‘La La Land’ de openingsavond op 10 mei.  Elf dagen lang is er een afwisselend programma van muziek met orkesten en Bredaas talent. Zo is er donderdag 18 en vrijdag 19 mei een programma met muziek uit zo’n dertig films.

Zaterdagmiddag 20 mei geeft Harmonie Concordia met zo’n honderd sousafonisten een jubileumconcert. Die avond presenteert Orkest Hazes ‘Breda zingt Hazes’, waarin er twee uur meegezongen kan worden met de Hazes-hits en is er een concert in het teken van muziek uit alle James Bond-films.

Het festival wordt afgesloten met ‘Salsa aan de Haven’, het grootste salsa-event van Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief