Logo bredavandaag.nl
In het kader van 350 jaar Vrede van Breda staat er bij de Stadsgalerij een aantal tipi's waar van alles te doen.
In het kader van 350 jaar Vrede van Breda staat er bij de Stadsgalerij een aantal tipi's waar van alles te doen. (Wijnand Nijs)

Tipi’s in chakra kleuren voor Vrede van Breda

  Cultuur

BREDA - Een tentenkamp met tipi’s om stil te staan bij 350 jaar Vrede van Breda. Een week lang staan de tenten achter de Stadsgalerij.


Donderdagavond werd het tentenkamp officieel geopend. Tot en met donderdag 3 augustus kunnen bezoekers bij en in de tipi’s en in de Stadsgalerij de Vrede van Breda herdenken.

Het tentenkamp in Chassépark bestaat uit tipi's van de kunstenaar Ben Acket. De tipi's zijn beschilderd met de 7 chakra kleuren en worden geplaatst in een spiraal met een doorsnede van 13 meter. In het midden van die spiraal brandt zeven dagen lang we een vredesvuur.

Tussen 12 en 18.00 uur zijn er in de 7 tipi’s allerlei activiteiten, uiteenlopend van healingstones beschilderen tot mantra zingen en een workshop geweldloze communicatie.

Bij het vuur worden ‘s avonds tussen 19.00 en 22.00 uur onder begeleiding van Heleen van Doremalen verhalen verteld, ingeleid en afgesloten door een geleide vredesmeditatie van Denise Oonincx.

Het vuur wordt ’s nachts bewaakt door fire-keepers. “Zo hopen we met deze vreedzame en bijzondere gathering een toegankelijke en zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan het vormgeven van vrede in deze nieuwe tijd.”


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief