Logo bredavandaag.nl
Het was tijdens de Open Monumentendag druk bij De Koepel.
Het was tijdens de Open Monumentendag druk bij De Koepel. (Guido van der Kroef)

Hof van Héraugière voor het eerst open tijdens Monumentendag

  Cultuur

BREDA - Het  Hof van Héraugière, waar de gouverneur van de stad Breda, Charles de Héraugière woonde, is zaterdag voor het eerst open voor publiek. Het huis is onderdeel van het programma van de Open Monumentendag in Breda.


De Héraugière was de commandant van de troepen die in 1591 met de list van het turfschip de stad hadden heroverd. Het huis bevindt zich aan de Catharinastraat 91.

Tijdens Open Monumentendag in Breda is verder het originele, handgeschreven en ondertekende Vredesverdrag te zien in het Huis van Brecht. Dat verdrag, dat is geratificeerd op 24 augustus 1667 wordt volgens de organisatie voor het eerst tentoongesteld, ter gelegenheid van de viering en herdenking van 350 jaar Vrede van Breda.

De 31e editie van Open Monumentendag staat zaterdag 9 en zondag 10 september in het teken van ‘boeren, burgers en buitenlui’, met daarin aandacht voor de verbinding tussen cultuur, landschap en natuur.

Tijdens de dag zijn in Breda ruim 30 locaties geopend. Daarnaast zijn er tal van activiteiten, zoals een ambachtenmarkt, muziek, verhalenvertellers, lekker eten, exposities, demonstraties en meer.

Onder de monumenten die de deuren open gooien ‘klassiekers’ als Grote Kerk, de Waalse en de Lutherse Kerk, theaters als het Chassé en het Stedelijk Museum, het Begijnhof Museum en het Museum Paulus van Daesdonck.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief