Logo bredavandaag.nl
Links: sarabande, de weg tot vereniging (Jaap Mulder) en rechts a geometry echoes (Yvon Né).
Links: sarabande, de weg tot vereniging (Jaap Mulder) en rechts a geometry echoes (Yvon Né). (Yvonne Né / Jaap Mulder)

Na tien jaar opnieuw duo-expositie Yvon Né en Jaap Mulder

  Cultuur

BREDA - Ruim tien jaar na hun grote overzichtsexpositie in de voormalige Annakerk in Breda, tonen Né en Mulder opnieuw samen hun werk in ‘De weg naar het nabije is te allen tijde de langste’.

‘De weg naar het nabije is te allen tijde de langste’ is de zeer gevarieerde tentoonstelling van schilderijen en tekeningen van Yvon Né en Jaap Mulder. Op groot en klein formaat, gedetailleerd en monumentaal, steeds tonen de werken hun plezier in en liefde voor het aardse bestaan en zijn diversiteit.

De titel zegt iets over de lange weg die een mens aflegt om uiteindelijk steeds beter contact te krijgen met datgene wat ze al vanaf hun kinderjaren in zich dragen en echt bij hen hoort. Dat geldt ook voor de wegen die beide kunstenaars aflegden. Het gaat om manieren van kijken, om het opwekken van de verwonderde en vragende blik, het spel en speling in het denken.

De tentoontstelling is vanaf 9 september te zien in Galerie Ecker, Markendaalseweg 18, Breda en duurt nog tot en met 22 oktober, steeds op zaterdagen en zondagen van 12.00 uur tot 18.00 uur. De tentoonstelling wordt zondag om 16.00 uur geopend door wethouder Cultuur Marianne de Bie.
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief