Logo bredavandaag.nl
Michael Janiec

Tom Tukker: hypnotiserend tijdens de popronde

  Cultuur

Tom Tukker heeft momentum in Nederland. Serious Request van 3FM om I want something just like this te coveren? Hoppa! En terecht, want de catchy teksten zijn pakkend en blijven geheid plakken.


Hoewel het kleine geimproviseerde podium in Bruxelles niet optimaal is, maakt de sound van het collectief het meer dan waar. Aanstekelijke pop met ziel in geluid en presentatie. Z'n gehele band; een drummer, bassist, toetsenist en gitarist - die doet muzikaal zeker niet ten onder van de frontman en laat z'n vingers afgewogen het woord doen. 

De leadzanger, Tom Tukker zelf, begeeft zich als een medium tussen waar de mooie stemtonen leven en de oren van luisteraars. Met dichtgeknepen oogjes en een waterval aan emoties steelt hij harten van de aanwezige meisjes, die blijven gehypnotiseert staren. Tom z'n stemcontrole vertaalt overtuigend de kleine nuances van toonhoogte. Een bijna kindse speelsheid daarin laat het lijken alsof dit geen enkele moeite kost. Tegelijkertijd oogt de manier waarop het gebracht wordt op een zeer menselijke kwetsbaarheid. En dat is ontwapenend, zelfs voor iemand die zelden pop luistert.

Valt er nog iets minder goeds op te merken eigenlijk? Wellicht, alhoewel dat meer met de setting, dan met de band te maken heeft. Gros van de mensen in Bruxelles zit namelijk. En om hun aan het participeren te krijgen... in een ruimte die zich niet als podium leent... dat is erg moeilijk, situationeel en niet de schuld van de band. 

Net voor het optreden spraken wij snel even met Tom Tukker zelf. Over Breda dus en huidige plannen van de band.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief