Logo bredavandaag.nl
Amber Kuijs

Mezz verbouwing: wethouder, partijen en Mezz in gesprek vanavond

  Cultuur

BREDA - Heeft Mezz alsnog groen licht om in 2018 te verbouwen? Tijdens de beeldvormende sessie van vanavond worden er vragen gesteld over het uitstellen van de verbouwing en waarom die naar 2019 wordt verplaatst.


GroenLinks diende eerder deze maand een amendement in over de kwestie. De partij vond dat Mezz in 2018 alsnog recht zou hebben op de begroting. Nadat de raad besloot om eerst een beeldvormende discussie te houden, werd het amendement ingetrokken.

“De Mezz is belangrijk voor de culturele structuur in Breda. Destijds werd de Mezz als een minder functioneel verlengstuk van het Chassé bijgebouwd. Er is toen onvoldoende rekening gehouden met de huidige functie en dat willen wij alsnog rechtzetten,” aldus Peter Bakker, fractievoorzitter GroenLinks.

De begroting bleek volgens recente berekeningen € 450.000 meer dan verwacht. Iets waar de gemeenteraad in eerste instantie geen rekening mee hield en besloot toen om de verbouwing naar het voorjaar van 2019 op te schuiven.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief