De route werd ingekort en het werd natter en natter, maar hij is doorgegaan: de Grote Optocht van 't Kielegat 2017.
De route werd ingekort en het werd natter en natter, maar hij is doorgegaan: de Grote Optocht van 't Kielegat 2017. (Stadsfotograaf Breda)

Meedoen aan de Kielegatse Optochten doe je zo (tip)

  Cultuur

BREDA - Met een thema als ‘Ge motter mar op komme!’ is deelname aan een van de optochten van het Kielegat natuurlijk onvermijdelijk. Maar hoe wordt je een van die deelnemers die dit thema omzetten in een onvergetelijke act of wagen?


Da’s heel simpel. Door zaterdag 6 januari tussen 13.00 tot 16.30 uur naar café Parkzicht  te komen, want daar is de inschrijving voor de Grote Optocht op carnavalsmaandag. Ook de inschrijving voor de Brakkensliert op zondag 11 februari begint dan. Voor de kinderoptocht kun je je ook later nog aanmelden met het inschrijfformulier op carnavalbreda.nl en zelfs nog op de dag zelf bij de Vismarkthal op het startpunt aan de Haven.

Inschrijfformulieren liggen zaterdag 6 januari klaar in Parkzicht. “Je moet het formulier deze middag fysiek overhandigen en je levert daarmee dan ook direct je tekstje voor de optochtbijlage van de Kontklopper. Wees er dus sowieso bij”, adviseert de commissie optochten.

De optochtinschrijving is een feestelijke middag met een lekker deuntje van Kielegatse kapellen en een gezellig weerzien. Traditiegetrouw maakt Prins Daan van Ut Kielegat de inschrijvingen om 17.00 uur persoonlijk bekend. Ook zijn de Baron van ut Ginneken én de hoogheden van ut Aogje en Giegeldonk van de partij voor de jaarlijkse stunt van Sjefke rond 14.00u.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief