Stadsbeiaardier Paul Maassen.
Stadsbeiaardier Paul Maassen.

Beiaardier en dj samen in actie: Be Yourself schalt vanaf de Grote Kerk (live)

  Cultuur

BREDA - Het is onderdeel van de officiële openingshandeling van de Champions Trophy: het spelen van Be Yourself van Boris Smith en Goodluck door de dj én stadsbeiaardier Paul Maassen. 


Vrijdagmiddag om 17.00 uur was het zover, deze bijzondere samenwerking. "Ik heb met saxofonisten, trommelaars en zangers samen gespeeld, maar dit nog nooit", vertelde Boris Smith eerder deze week. "Het meest bijzondere is dat je eigen plaat in je eigen stad vanaf de Grote Kerk wordt gespeeld. De beiaardier speelt wel eens een nieuw lied, ook van een dj, maar nooit samen."

Aan het optreden zit nog wel een technische uitdaging vast, vertelde hij. "Ik sta beneden, de beiaardier zit boven. Er is een audio-verbinding van mij naar hem. Hij heeft een oortje in en hij hoort wat ik beneden doe. Daar zit een kleine vertraging tussen. Mensen van de techniek gaan dat voor ons oplossen. Dat is wel spannend."

Hoe is die samenwerking eigenlijk ontstaan? "Het voorstel kwam vanuit de Grote Kerk zelf. Daar kon ik geen nee tegen zeggen natuurlijk. Dit is een unieke kans."

Als onderdeel van de openingshandeling presenteren de verschillende landen zich in de Grote Kerk. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief