Logo bredavandaag.nl
Foto: Sven de Hoogd

Drummer Cesar Zuiderwijk viert 70e verjaardag hoog boven Breda

  Cultuur

BREDA - Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk vierde gisteren zijn 70e verjaardag wel op een heel bijzondere manier. Samen met een heel drumensemble en ritmesectie stapte de rocker in een luchtballon van Ad Ballon voor een tochtje over Breda. Een potje jammen mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken.  


Op onderstaande beelden is te zien dat de ballonvaart hoog over Breda voert.

 

Op de filmpjes lijkt Zuiderwijk het uitermate naar zijn zin te hebben boven de stad. De drummer van Golden Earring bewijst nog altijd geen last van hoogtevrees te hebben. Het optreden was goed hoorbaar vanaf de grond en meerdere Bredanaars geven aan dat zij gisterenavond swingende drumklanken boven hun huis hoorden. "We hebben helaas geen foto's gemaakt", laat Saskia van de Plasse weten, die de muziek rond half 9 gisterenavond hoorde. "Dat hadden we anders zeker gedaan, maar wie verwacht er nu muziek uit een luchtballon!?" 


Promostunt
Naast het vieren van zijn verjaardag, bleek de ballonvaart ook een promostunt te zijn voor Four Horizons op 9 september georganiseerd door Feest aan Zee, zo valt te lezen op de Facebookpagina van de drummer. Tijdens Four Horizons wordt geprobeerd om tweeduizend drummers samen te laten spelen. Feest aan Zee is een evenementenbureau in Den Haag waar Zuiderwijk vandaan komt. 
 
 
Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief