De ‘vlinder’ schildering door kunstenaar Mantra (FR) is genomineerd voor ‘Best Mural’
De ‘vlinder’ schildering door kunstenaar Mantra (FR) is genomineerd voor ‘Best Mural’ (Foto: Edwin Wiekens)
fotoalbum

Provinciale steun voor Blind Walls Gallery

  Cultuur

BREDA - Blind Walls Gallery ontvangt als ‘het museum op straat’ de komende twee jaar 95.000 euro subsidie. Het geld is afkomstig van Kunstloc Brabant (voorheen BKKC en Kunstbalie), het provinciale centrum van cultuureducatie en kunst.


De muurschilderingen van de Blind Walls Gallery zijn verspreid door heel Breda. De schilderingen worden gemaakt door internationale kunstenaars en zijn geïnspireerd op het verleden, heden en toekomst van de stad.

In 2022 wil de organisatie van de Blind Walls Gallery gezien worden als typisch Bredaas icoon. “Wanneer mensen denken aan cultuur in Breda, willen we dat ze denken aan de muurschilderingen”, aldus de organisatie die de subsidieaanvraag heeft gedaan om een impuls te geven aan deze ambities.

De Kunstloc jury was onder de indruk van de subsidieaanvraag genaamd: ‘Groter dan de Grote Kerk’. Er worden volgens de jury in meer steden muurschilderingen gemaakt, maar het concept van de Blind Walls Gallery is onderscheidend. De jury is ervan overtuigd dat de subsidie zal bijdragen om de muurschilderingen niet alleen in Brabant, maar ook ver daarbuiten bekend zal worden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief