Grote optocht tijdens carnaval 2018
Grote optocht tijdens carnaval 2018 (Foto: Perry Roovers)

Haagdijk uit route carnavalsoptocht Kielegat

  Cultuur

BREDA - De Haagdijk, voorheen het begin van de grote carnavalsoptocht van ‘t Kielegat, is uit de route gehaald. Dat heeft Stichting Kielegat bekendgemaakt op de jaarlijkse vergadering over de optocht.


Omdat de optocht vorig jaar een uur langer duurde dan gepland, moest de commissie optochten de route voor dit jaar inkorten. “We moesten kiezen uit twee kwaden”, legt de voorzitter van de commissie Rob Knobel uit. “Of het begin, of het einde moest geschrapt worden, dat is dus het begin, de Haagdijk geworden.”

De commissie hoopt door het inkorten van de route dit jaar wel op tijd klaar te zijn. “Het is gevaarlijk als de wagens ‘s avonds in het donker zonder verlichting terug naar de bouwplaats moeten. Daarom is de eindtijd zo streng”, legt Knobel uit. Niet iedereen is er blij mee. “De frietzaak aan de Haagdijk mist op deze manier bijvoorbeeld veel klanten, maar we konden niet anders.”

Naast de aanpassing van de route zijn er nog meer veranderingen bekendgemaakt. “We gaan strenger op alcohol controleren. Aan het begin en einde van de route nemen we een blaastest af bij de bestuurders en begeleiders van de wagens. Ook zijn we strenger op de geluidsoverlast.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief