Logo bredavandaag.nl
Foto: Dina van Diest

Tiësto 50: ‘Zelfs je opa kent Tiësto’

  Cultuur

BREDA -Tijs Verwest viert 17 januari zijn verjaardag. De wereldster uit Tuinzigt wordt 50. Als DJ Tiësto vliegt hij nog steeds de wereld over, maar Breda blijft zijn ‘hometown’. Hoe zien Bredase dj’s Tiësto, wat is hun favoriete track en wat is zijn bijdrage aan dancemuziek? Vandaag: DJ Dina van Diest.


Dina kent Tiësto zelf pas sinds november vorig jaar, toen ze hem in Mexico ontmoette. Daar draaiden de twee op DreamFields. Dina vindt Tiësto een ontzettend relaxte gast. “Als je bedenkt hoe hard hij werkt en welke werelddelen hij af gaat en gewoon zichzelf blijft, vind ik dat wel echt tof.”

Wat betekent Tiësto voor jou?
"Voor mij is hij een van de grondleggers van de Nederlandse dance industrie, en zeker de Bredase. Vroeger wilde iedereen toch wel een beetje zoals hij zijn."

Wat betekent Tiësto voor de dance music?
“Ik denk ontzettend veel. Wat Tiësto zo bijzonder maakt is dat eigenlijk iedereen hem wel kent. Als je nu een DJ-naam opnoemt is de kans groot dat bijna niemand hem/haar kent, maar zodra je de naam Tiësto noemt is de kans groot dat zelfs je ouders en opa’s en oma’s hem kennen.”

Waar denk je het eerste aan als je de naam Tiësto hoort?
“Het eerste waar ik aan denk als ik zijn naam hoor, zijn de verhalen uit de tijd dat hij draaide in de Spock in Breda. Dat is voor mijn tijd, dus ik heb het zelf niet meegemaakt. Maar de verhalen over hem bewonder ik erg. Er is ook een track van vroeger die me echt aan Tiësto doet denken. Dat is Adagio for Strings. Dit is echt zo’n bijzonder nummer, bijna magisch. Het is een nummer dat bestaat uit een klassiek stuk in combinatie met de bekende Tiësto sound van eerdere tijden. Deze combinatie maakte deze track zeker voor die tijd uniek (2005).” 

Wat is jouw favoriete track van Tiësto?
"Dat is het nummer Zero 76, dat hij samen met Hardwell heeft gemaakt. Zelf woon ik al lang in Breda en voor mij is dat wel iets waardoor ik aan hun of thuis moet denken als je dit nummer hoort.”

Welke track van Tiësto zou jij willen mixen?
“Ik zou wel een remix willen maken van Love comes again. Dit nummer heb ik vroeger heel veel beluisterd en het herinnert mij aan leuke tijden in mijn jeugd. Uit deze track zou ik de toffe elementen halen en daar mijn eigen DINA sausje overheen mixen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief