De Collectie - 450 jaar kunst en geschiedenis
De Collectie - 450 jaar kunst en geschiedenis (Foto: Tim Meijer)

Lezersaanbieding BredaVandaag: Gratis rondleiding voor lezers

  Cultuur

BREDA - Het Stedelijk Museum Breda heeft een vernieuwde vaste opstelling. De tentoonstelling heet - heel toepasselijk - 'De Collectie - 450 jaar kunst en geschiedenis'. De tentoonstelling is sinds de Cultuurnacht Breda te zien. Daarnaast kondigt het museum een avondopenstelling aan: vanaf februari is het museum iedere eerste dinsdag van de maand tot 21.00 uur open.


Van Oranje en de Kwatta
De nieuwe tentoonstelling laat verrassende stukken uit de rijke collectie van het museum zien. "Verwonder je over het middeleeuwse beeldverhaal van het Sacrament van Niervaert. Bekijk hoe een bescheiden stadsburcht uitgroeide tot het eerste renaissancepaleis in Noord Europa. Ontdek de Bredase voorgeschiedenis van Willem van Oranje. En ontmoet de ondernemers achter succesvolle merken als Kwatta en Etna."

Bredase kunstenaars
Daarnaast biedt de tentoonstelling een overzicht van het werk van kunstenaars uit Breda en omgeving. Van de romantische voorstellingen van Constant Huijsmans en Petrus van Schendel tot de schilderijen die August Allebé en Max Liebermann maakten in het dorpje Dongen. Ook de leden van de Bredasche Kunstkring zijn ruim vertegenwoordigd, zoals Dio Rovers en Niel Steenbergen.

Lezersactie
De eerste avondopenstelling dinsdag, 5 februari, is meteen een bijzondere. Lezers van BredaVandaag krijgen op deze eerste avond bij vooraanmelding gratis toegang tot het museum en een rondleiding onder leiding van curator Monique Rakhorst.

Er zijn twee rondleidingen, een om 19.15 uur en een om 20.15 uur. Ontvangst met koffie of thee voor de lezers is telkens een half uur voor aanvang in museumcafé Lanzas, dus om 18.45 uur en 19.45 uur. De rondleiding duurt 45 minuten. 

Aanmelden kan tot en met dinsdag 5 februari 12.00 uur via info@stedelijkmuseumbreda.nl o.v.v. BredaVandaag lezersactie 5 feb. Vermeld welke tijd de voorkeur heeft en met hoeveel personen je wilt deelnemen.
Let op: Toegang is alleen gratis na aanmelding. Kijk hier voor meer info voor bezoekers aan Stedelijk Museum Breda. August Allebé. Boerenmeisje bij een waterput, 1869, olieverf op paneel. In langdurig bruikleen van Vereniging Vrienden Stedelijk Museum Breda.


foto Tim Meijer

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief