Foto: Lidia van Hooijdonk

'Laat die kinderen lekker in de grote optocht meelopen'

  Cultuur

BREDA - Hoe druk het bij de grote carnavalsoptocht was, zo rustig was het bij de kinderoptocht. Jammer, vindt Lidia van Hooijdonk van Chatime. "De kinderen moeten ook de aandacht krijgen die zij verdienen."


"Ook al was het afgelopen zondag vrij slecht weer, het is toch triest dat er amper iemand aan de kant stond te kijken tijdens de kinderoptocht", vertelt Lidia van Hooijdonk. Ze maakt zich sterk voor een samenvoeging van de twee Bredase optochten. "Ik zou het mooi vinden als de kinderoptocht op zondag verdwijnt", vertelt ze. "Laat die kinderen lekker in de Grote Optocht meelopen. Dan krijgen ze meer aandacht en dat verdienen ze."

Van Hooijdonk is van mening dat er steeds meer scholen niet mee doen, omdat er toch niet veel mensen langs de kant staan te kijken. "Wanneer ze bij de Grote Optocht mee zouden mogen lopen, dan denk ik dat ze zich ook meer gaan uitleven bij het maken van de wagens."

Momenteel is van Hooijdonk op zoek naar steun. "Ik heb vandaag meerdere mailtjes verstuurd", zegt ze. "Nu wachten op reactie. Het zou mooi zijn als de optochten vanaf volgend jaar samengevoegd zijn."

Het combineren van de optochten is niet ongebruikelijk.  In Bavel is het al jarenlang gebruikelijk dat de Grote Optocht voorafgegaan wordt door een reeks aan jeugdige deelnemers. Afgelopen zondag kregen zo 22 jonge Bavelse deelnemers de aandacht van de rest van Baviaonenland.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief