De eerste 25 van The Dedicated Thousand van Animate The World.
De eerste 25 van The Dedicated Thousand van Animate The World. (Foto: Jelle van Dun)

Creatieve beeldmakers verzamelen zich in Breda op Playgrounds Blend

  Cultuur

BREDA - Internationale beeldmakers verzamelen zich donderdag en vrijdag in Breda voor Playgrounds Blend in Pier15.


Playgrounds Blend is een festival en conferentie over 'cutting edge creativity': de internationale top van vernieuwende beeldenmakers staat op het podium en geeft inzicht in hun werkproces in een programma van artist talks. Ook zijn er exposities met origineel artwork van internationale illustratoren en vormgevers, live tattooing, muziek, portfolio reviews en recruiting.

Op de tweede editie nemen innovatieve makers en visionaire artiesten de gasten mee in de trends in de creatieve industrie. De Bredase makers Hedof (Rick Brekelmans) en Animate the World (Jelle van Dun) beklimmen ook het podium van Pier15. Illustrator Hedof werkt vanuit Breda wereldwijd voor klanten als Ikea, Nike, The New York Times en Wetransfer. Jelle van Dun, Animate the World vertelt over zijn project The Dedicated Thousand. Hij wil met 1000 tatoeages een korte film maken waarin hij aandacht vraagt voor duurzaamheid animeren. Bunker zal de ontwerpen van Jelle live tatoeëren tijdens Blend.

Headliner voor Blend is de Australische Lucy McRae. Zij spreekt op donderdagavond. Deze spraakmakende kunstenaar noemt zichzelf een science-fiction artist en body architect. Ze is ook een filmmaker, uitvinder, TED Fellow en verbonden aan MIT.

In haar werk gaat het om de grenzen tussen technologie, biologie en kunst, waarbinnen ze zichzelf situeert, de grenzen van het menselijke lichaam, die altijd centraal staan in haar werk. Zo creëerde ze bijvoorbeeld een parfum dat je middels een pil inneemt, zodat je dat parfum uitzweet.

Tevens te zien op Blend, de Canadese art director Patrick O'Keefe. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de art direction van 'Spider-Man: Into the Spider-Verse', dé winnaar van de Oscar voor beste animatiefilm. De film wordt wereldwijd geprezen als verrassend en fris, en om de animatiestijl waarin 2D en 3D animatie 'blenden'.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief