video

Bredase dj Dina zwaait militairen Mali uit

  Cultuur

BREDA - Als dj kom je nog eens ergens. Dat weet dj Dina van Diest als geen ander. De Bredase draait op festivals en clubs over de hele wereld. Maar het optreden dat ze op Koningsdag gaf was wel heel bijzonder. Ze luisterde het afscheidsfeestje van de Nederlandse VN-militairen in Mali op. Tijd voor een interview.


Hoe zijn ze bij jou terecht gekomen?
“Via via ben ik in contact gekomen met defensie. Ze waren opzoek naar een dj die deze uitdaging aan zou durven. Ik zei gelijk ja, ik houd wel van avontuur! Samen met feestduo Happy Ouwer, de zangeressen Cher en Jamie en danseressen Angelique en Anne hebben we er een topfeest van gemaakt.”

Hoe lang ben je daar geweest?
“Een kleine week. We zijn in totaal in twee kampen geweest; eerst in de hoofdstad Bamako en daarna naar het grote kamp in Gao: camp Castor. We werden daar letterlijk warm ontvangen door de militairen maar ook door de hitte.”

Hoe was het om daar te draaien?
“Intens! Zoveel indrukken doe je op. Het was niet alleen het draaien zelf wat echt mega gaaf was, maar ook alles eromheen: vervoerd worden in een militair vliegtuig de Hercules, de rondleiding die we kregen en de uitrusting die we aan mochten (zwaar!).”

“Ook de zandstorm on stage waar we mee te maken kregen, 60 graden en alle enthousiaste militairen maakten de trip compleet. Alsof ik de hele dag op een filmdecor liep, onwerkelijk. Ook diep respect voor de mannen en vrouwen daar die in de hitte hun beste beentje voor zetten. Bijzonder om hier geweest te mogen zijn en te mogen draaien op Koningsdag. Iedereen ging los! 0,0% alcohol!”

Heb je na deze 'missie' meer militaire tripjes in het vooruitzicht?
“Ik denk het wel, maar het blijft van tevoren altijd een geheime missie ;-)”

En hoe ziet je zomer eruit?
“Heel goed! Ik heb veel festivals in het vooruitzicht, met als eerste buitenfestival Fairytale in Kaatsheuvel. Daarna volgen Dreamfields, Sunbeats en Neverland. Verder ben ik op 7 juni weer te vinden op Curaçao, daar draai ik in een beachclub.”

Kunnen we verder nog nieuwe tracks of samenwerkingen van je verwachten?
“Yes! Op 5 juli komt er een zomerse track uit: Don’t give up. Verder zit ik weer in de studio om nieuwe tracks te maken.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief