Organisatie: '5e editie BRIK Festival met ruim 18.000 bezoekers groot succes' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Opening van het Brabants Internationaal Kinderfestival op woensdag 5 juni 2019.
Opening van het Brabants Internationaal Kinderfestival op woensdag 5 juni 2019. (Foto: Wijnand Nijs)

Organisatie: '5e editie BRIK Festival met ruim 18.000 bezoekers groot succes'

  Cultuur

BREDA - De vijfde editie van het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK) is een groot succes geweest, aldus de organisatie. Dit was de eerste editie onder de nieuwe naam, hiervoor luisterde het evenement naar de naam Internationaal Stiltefestival. Met een uitgebreid programma voor publiek, maar ook voor vakgenoten, stond de teller na zeven dagen op ruim 18.000 bezoekers. 

Met het meest uitgebreide programma van het festival tot nu toe, zette de organisatie in op 17.000 bezoekers. In het Pinksterweekend bleek dat dit aantal ruim overschreden zou worden. "Met 3500 basisschoolleerlingen en 300 peuters van voorscholen en kinderdagverblijven voor het schoolprogramma, 10.000 bezoekers aan het festivalhart in het Valkenberg en de openlucht voorstellingen en nog eens 4500 bezoekers voor de voorstellingen in de zaal, is de festivaldoelstelling ruimschoots gehaald."


Daarnaast was er dit jaar ook een uitgebreid programma voor professionals binnen de dans- en theatersector voor kinderen. BRIK ontving 70 internationale professionals uit 31 landen en daarnaast ook nog 35 vakgenoten van eigen bodem. Het professionalsprogramma was samengesteld in het kader van de Europese samenwerking 'mapping'. 

In 2021 is de volgende editie van BRIK, dat met taalloze dans- en theatervoorstellingen van over de hele wereld voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar een laagdrempelig programma biedt.