Dit is het ontwerp voor poppodium Mezz
Dit is het ontwerp voor poppodium Mezz (Foto: Erick van Egeraat)

Mezz opent bijna de deuren: dit is er allemaal nieuw

  Cultuur

BREDA - Het is bijna zo ver. Morgenavond opent de vernieuwde Mezz eindelijk de deuren. Al sinds 1 april werd er hard gewerkt aan de vernieuwing van het Bredase poppodium. Dit is wat je er allemaal van kan verwachten.


Er is één belangrijk ding niet veranderd aan de Mezz: de grote zaal blijft ruimte bieden aan 600 bezoekers. Maar verder zullen bezoekers hun ogen uitkijken met alle nieuwigheden. 

Molshoop

Wie af en toe eens een kijkje nam bij de werkzaamheden aan de Mezz, moet de 'molshoop' al gezien hebben. Met de nieuwe, groene verhoging naast het poppodium is er extra ruimte gecreëerd. Daar kunnen onder andere materialen worden opgeslagen, en er is een nieuwe personeelsruimte gemaakt met toiletten. Die ontbraken in de 'oude' Mezz helemaal. Artiesten kunnen sowieso blij zijn, want de backstageruimte is sterk uitgebreid, waardoor er voortaan binnen geladen en gelost kan worden. 

Lockers

Wie de Mezz binnenloopt, kan links of rechts langs de kassa lopen. Loop je links, dan ga je meteen door naar de zaal. Ga je rechts, dan kom je bij de elektronische lockers. De rij bij de garderobe is daardoor verleden tijd.

Pinnen

De muntautomaten zijn verdwenen. Mezz is overgestapt naar een pin-only systeem. Zowel bij de bars, kassa als de lockers. In de kassa komt een cash-punt, zodat je ook zonder pinpas nog wel kunt betalen.

Zaal

Via de bekende gang kom je in de zaal. De grote bar is heringericht voor een snellere bediening en links in de wand komt een extra bar. Op het balkon is de sta-in-de-weg bar weg verdwenen en kun je zelf een biertje tappen aan de zijkanten. De tribune wordt zo verbeterd dat er meer ruimte is om te staan en dat je vanuit elk punt het podium en wat daarop staat veel beter kunt zien. De ventilatie wordt aangepast en sterk verbeterd qua plaatsing van kanalen én waarbij de temperatuur te regelen valt zodat bij zit-concerten mensen niet om een dekentje hoeven te vragen.Verderop zit het geheel nieuwe café. Dat wordt een mooie rustige ruimte met goede koffie, bier, lekkers en zitjes.

Podium 

Op het podium komt meer ruimte doordat de monitortafel naar de andere kant in een nis verhuist. Rechts komen dubbele deuren voor de opgang waardoor change overs makkelijker zijn.

Kunst

Met de heropening presenteert MEZZ ookveen nieuw kunstproject onder de naam PROJEKTOR. In de foyer is een groot 'canvas' waar plek is voor beelden van diverse beeldkunstenaars uit de regio. 

FOTOSERIES