Zo'n vijfhonderd kerstmannen deden vorig jaar mee aan de Santa Run Breda.
Zo'n vijfhonderd kerstmannen deden vorig jaar mee aan de Santa Run Breda. (Foto: Wijnand Nijs)

Route van Rotary Santa Run 2019: Vanaf Ginnekenmarkt via Duivelsburglaan richting Mastbos

  Cultuur

BREDA - Sinterklaas is pas net in het land, maar er is ook alvast wat kerstnieuws. Eindelijk is de route van de achtste Rotary Santa Run bekend. Op 15 december is het de bedoeling dat heel veel Bredase kerstmannen en -vrouwen weer door het Ginneken rennen voor het goede doel. 


Om 15.15 uur starten de deelnemers met een gezamenlijke warming-up op de Kerstmarkt. Vervolgens rennen de kerstmannen, -vrouwen en -kinderen vanaf de Ginnekenmarkt richting de Duivelsbruglaan en de Burgemeester Kerstenlaan. Via de Bouvignelaan, het Mastbos en de Bouvignedreef rennen de deelnemers weer terug richting de Ginnekenmarkt. De hardlopers zijn daarna welkom op een heuse afterparty. Daar kunnen ze genieten van de muziek onder het genot van een hapje en een drankje. 

Rotary Santa Run Breda
Het is alweer de achtste editie van de Rotary Santa Run in Breda, dat georganiseerd wordt door de vier Bredase Rotary Clubs. Tijdens de jaarlijkse 'fun run' is er keuze uit een route van drie of zes kilometer. Iedereen rent verkleed als kerstman/vrouw voor het goede doel door het Ginneken. De run begon ooit al in het Ginneken als onderdeel van de kerstmarkt, maar maakte voor twee jaar een uitstapje naar het centrum van Breda. Vorig jaar december keerde het evenement terug naar de vertrouwde basis. 

Goede doelen
De opbrengst van de loop gaat dit jaar naar Stichting Maatschappelijke Activiteiten Nuwenhuys en Stichting Zomerkampen. Stichting Nuwenhuys zet zich in voor dagverrijking van mensen met een beperking. Er wordt gekeken naar wat deze mensen juist wél kunnen. De activiteiten die worden georganiseerd sluiten aan bij de doelstelling van de stichting: de interactie tussen mensen met en zonder een beperking bevorderen. Met de donatie van de run kan een nieuw project worden opgestart. 

Stichting Zomerkampen gunt kinderen van wie de ouders weinig te besteden hebben een korte vakantie. Daarvoor zetten tientallen vrijwilligers zich volgend jaar al vijftig jaar voor in. Om één kind deel te kunnen laten nemen is er zo'n 120 euro nodig. Daar krijgt het kind een week lang eten, drinken, verblijf en leuke uitjes voor. De organisatie zoekt actief naar kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen, bijvoorbeeld bij de voedselbank. Op het kamp zijn ook kinderen waarvan ouders het wel kunnen betalen. Zo ontstaan er vriendschappen tussen kinderen van verschillende achtergronden. 

FOTOSERIES