Schaatsbaan en giga kerstboom moeten voor winterse sfeer zorgen tijdens Betoverend Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Schaatsbaan en giga kerstboom moeten voor winterse sfeer zorgen tijdens Betoverend Breda

  Cultuur

BREDA - Het is nog heel eventjes wachten en dan waan je je in de binnenstad van Breda weer in winterse sferen. Van 21 december tot en met 1 januari organiseert Breda Marketing samen met partners uit de stad Betoverend Breda. Deze editie staat is het teken van 'samen Breda betoveren'.


Over precies een maand tovert de Grote Markt volledig om tot winters paradijs. De schaatsen kunnen weer geslepen worden, want ook dit jaar keert de schaatsbaan weer terug naar de Grote Markt. De levensgrote kerstboom is het middelpunt van Betoverend Breda. Wethouders Boaz Adank en Daan Quaars ontsteken op 21 december de lichtjes van de elf meter hoge boom. Voorafgaand aan dit symbolische moment vindt een lichtjesstoet plaats voor alle Bredase kinderen. 

Careltje

Careltje, het mysterieuze mannetje dat al eeuwen onder de Grote Markt woont, is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen voor Betoverend Breda. Zo verstopte hij lantaarns in de stad, die kinderen via de speurtocht Careltjes kerstavontuur kunnen zoeken. Ook ontwierp hij een bouwplaat van betoverende kerstlantaarntjes, waarmee kinderen kunnen knutselen om zo Breda te betoveren. Omdat Careltje dol is op muziek, organiseert hij vier keer Careltjes Silent Night op de ijsbaan. Careltje roept iedereen op om zelf achter de DJ Booth plaats te nemen en Breda muzikaal te betoveren. Hij hangt trouwens ook een heel bijzondere lamp op in de Grote Kerk. 

Openingstijden Careltjes IJspret tijdens Betoverend Breda 2019:
Zondag tot en met donderdag: 10.00 uur - 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10.00 uur - 23.00 uur
Dinsdag 24 december: 10.00 uur - 17.00 uur
25 en 26 december: 11.00 uur - 21.00 uur
Dinsdag 31 december: 10.00 uur - 20.00 uur
Woensdag 1 januari: 12.00 uur - 21.00 uur

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief