Foto: Hanneke Marcelis

Fotoalbum: Brakkensliert trekt door de zonnige Kielegatse straten

  Cultuur

BREDA - Na de volwassenen van gisteren is het vandaag de beurt aan de kinderen in het Kielegat. Hun optocht kon zondag niet doorgaan vanwege de zware wind en regen, maar werd vandaag in de zon alsnog gehouden. De Brakkensliert vertrok om 12.30 uur vanaf de Haven richting de Grote Markt. Meteen aansluitend wordt de kindermiddag op de Grote Markt gehouden. 


De prijsuitreiking is rond 16.00 uur op de Grote Markt. Na de optocht is het gezelligheid op de Grote Markt met poppentheater, knutselen, grabbelen, speurtocht en pannenkoeken. Ook is dan de finale van Kielegat Got Talent op het podium. Op dinsdag is altijd traditioneel de kindermiddag op de Grote Markt. De toevoeging van de Brakkensliert, die zondag moest worden afgelast vanwege het slechte weer, sluit daar mooi op aan.

Aan de Brakkensliert doen dit jaar extra veel kinderen mee. De organisatie heeft namelijk kinderen uit randgemeenten van harte uitgenodigd om ook aan te sluiten. "Er zijn een hoop kinderoptochten afgelast dit weekend, dus zo krijgen kinderen toch nog de kans om een optocht te lopen", aldus Marc van de Maagdenberg van Stichting Kielegat. 

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief