Foto: Graphic Matters

Graphic Matters presenteert Summer School: zes masterclasses rondom thema typografie

  Cultuur

BREDA - Nog geen vakantieplannen? Van 16 tot en met 26 augustus presenteert Graphic Matters de Type Craft Summer School in Breda. De Summer School biedt zes masterclasses rondom het thema typografie. De eerste drie namen zijn bekend: Studio Dumbar, Underware en Autobahn. 


Graphic Matters Type Craft Summer School staat volledig in het teken van typografie in de breedste zin van het woord. Typografie is de kunst van het vormgeven, zetten en drukken van tekst, zowel voor functionele als esthetische doeleinden. Het gebruik van tekens en tekst gaat al eeuwen terug en speelt nog altijd een grote rol in onze manier van informatieoverdracht en hoe we dit vormgeven. Tijdens de Summer School gaan professionals uit het vak hier dieper op in. Naast de masterclasses is er een sociaal programma met studiobezoeken, type tours en lezingen. 

De masterclasses zijn voor studenten en professionals tot 36 jaar. De inschrijvingen voor de masterclasses gaan 27 mei van start. Aangezien er beperkt plekken beschikbaar zijn, zullen de deelnemers geselecteerd worden op basis van hun motivatie. Meer informatie over het programma en de verschillende masters vind je op graphicmatters.nl

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief