Robert Jan Lechner
Robert Jan Lechner Foto: Blind Walls Gallery | Rob Lipsius

Robert Jan wint de Open Call en mag een muurschildering maken in Breda

Door: Michel Claessens Cultuur

BREDA - Robert Jan Lechner is de winnaar van de Open Call van Blind Walls Gallery. Hij werd zondagavond uitgeroepen tot winnaar, en krijgt de kans om een muurschildering te maken in Breda die opgenomen zal worden in de collectie van Blind Walls Gallery.

In het weekend van 22 en 23 juli gingen de acht geselecteerden van de Open Call aan de slag op de Wallspot bij BRACK. Op groot canvas mochten zij hun ontwerp realiseren. Nederlandse en Belgische makers konden hun portfolio en motivatie insturen 

Tekst gaat verder onder de foto.


Blind Walls Gallery | Rob Lipsius

Voor de Open Call kwamen 173 aanmeldingen binnen. De jury Floor Milou Smit (winnaar Blind Walls Open Call 2022), DaniĆ«l Claessens (curator All Caps Rotterdam) en Dennis Elbers (oprichter Blind Walls Gallery) selecteerden acht makers uit de 173 aanmeldingen. De afgelopen weken werkten de geselecteerden aan een ontwerp. Zij lieten zich, net zoals iedere Blind Wall, inspireren door een Bredaas verhaal. Dit jaar was dat de geschiedenis en de toekomst van de bekende Speelhuislaan. 

De acht deelnemers waren Daniel Dmyszewicz, Robin Raaphorst, Cigarra Entinta, Auwnanas, Kevin Rooi, Mara Liem, Robert Jan Lechner en Kristof Van Heeschvelde. Zondag 23 juli was iedere Bredanaar welkom om naar hun creaties te komen kijken. Aan het einde van de middag werd bekend dat Robert Jan Lechner de winnaar is van de Open Call.

Afbeelding
Links: Robin Raaphorst Rechts: Daniel Dmyszewicz